Tereptúra

Home  >>  Tereptúra

Tereptúráink:

  1. Tengerszem

Csodálatos természeti látnivaló tárul elénk a Zempléni-hegységben Sárospatak határában. A Megyer-hegyen lévő Tengerszem néven ismert képződményt ugyan emberkéz formálta, de mára a természet és az egykori malomkőbánya harmonikus egységet alkot. Az egyedülálló látványossághoz a Malomkő tanösvény piros túraút-jelzéssel vezet Sárospatak belvárosától. Most ezt a túrát minden fáradtság nélkül megteheti ebben a nyugalmas környezetben. Alaposan körbejárhatja, fotókat, videókat készíthet, majd egy izgalmas visszaút is vár Önre, ahol igény szerint – kijelölt helyszíneken -kipróbálhatja a vezetés élményét is!

A túra kb. 1,5 óra, amely elegendő lehetőséget nyújt barangolásra.

  1. Hercegkút (Kálvária/Gombos-hegyi pincesor)

A Mandulás hegyet megkerülve, izgalmas terepviszonyok mellett egy hangulatos túra során jutunk el a világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesorig Hercegkút határában. Rövid gyalogtúrával elérjük a 14 stációból álló Kálváriát, a hegytetőn a Golgotára emlékeztető három keresztet és a Feltámadás Kápolnát.

Igény szerint (előzetes egyeztetést követően) a pincesoron szorgos szőlősgazdák munkájának eredményét, a Tokaj-hegyaljai borvidék kiváló borait is lehet kóstolni,  vásárolni.

A túra kb. 1,5 óra, amely elegendő időt nyújt barangolásra, borkóstolásra, képek és videók készítésére is.

  1. Bodrog-ártér (rövid túra)

Egy izgalmas utazásra hívjuk vendégeinket, ahol a terepjárgányok igazán jól érzik magukat. A város közelében a Bodrog-holtág mentén egy természetes környezetben haladunk, ahol akár ki is próbálhatja a vezetés élményét.

A túra kb. 0,5 óra, amely elegendő lehetőséget nyújt a közvetlen környezet felfedezésére, fotók és videók készítésére.