Zöldutazás

Kerékpárral a Zemplén szívében

Radvány völgy, Ciróka-nyereg, Gerendás rét, Szögi holtág, Megyer-hegy, Berek, Szarka-kút. Néhány név, ami lehet, hogy egyelőre nem mond semmit, ám amint meglátja az ember és beleszippant a tiszta, friss levegőbe, egy életre emlékezni fog a vidékre.

Akik szeretnek aktívan pihenni egyedül, barátokkal vagy családosan, azok számára a Zemplén és a Bodrogköz hihetetlen élményeket tartogatnak. Vannak könnyebb és nehezebb szakaszok, rövidebb és hosszabb útvonalak, de az biztos, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb utat. 

Fotó: Tarhos Ferenc

A Bodrogköz és a Zemplén is közkedvelt úticél a tekerni vágyók körében. A Bodrogköz a Bodrog és a Tisza folyók közti természetföldrajzi kistáj, a Felső-Tisza-vidék középső része.  Az alföldi típusú tájat kedvelők számára a Bodrogköz gazdag növény- és állatvilága, a táj szépsége igazán vonzó lehet. Selyemkóró, nőszirom, kornistárnics, mocsári lednek gyönyörködtetik a szemünket, ahogy végig tekerünk ezen a kistájon.

Sárospatakon a Megyer-hegyen található Tengerszem igazán különleges természeti kincs, de geológia szempontból is rendkívül érdekes, a malomkőbányászat miatt ipartörténeti emlék is. Via ferrata pálya, a kilátó és egyéb érdekességek is várják a túrázót. Bringával csak a legerősebbek, legrutinosabbak próbálkozzanak feljutni a hegytetőre! Másoknak javasoljuk, hogy a Ciróka pihenőnél vegyenek magukhoz frissítőt és gyalog közelítsenek az erdei ösvényen.

Aki kerékpárt szeretne bérelni, annak ajánljuk hagyományos és e-bike bringáinkat!